Ga direct naar Tekstgedeelte
  • Kies lettergrootte van de tekst op deze pagina

Op 30 september is totaal onverwacht in zijn slaap Sjaak de Wit overleden. Sjaak was lid van de kerngroep vanaf de oprichting in 2005 en is dat tot 2013 gebleven.

Zijn lange carrière bij Rijkswaterstaat begon Sjaak bij het RIZA. Later werd hij onder meer directeur bij de directie IJsselmeergebied en bij de Hoofdafdeling Water van de Dienst Weg- en Waterbouwkunde. Hieronder viel onder meer de afdeling waterbouwkunde. Uit de voorlopers van deze afdeling is ooit de TAW ontsproten. Sjaak sloot zijn carrière bij Rijkswaterstaat af als Topadviseur Waterbeheer.

In zijn periode als directeur bij DWW werd Sjaak ook lid van de ENW-kerngroep. Als Wagenings ingenieur in de zuiveringstechnologie was Sjaak altijd een markant lid van de kerngroep. Geen ‘hardcore’ waterbouwer, maar iemand die altijd naar het bredere plaatje keek; Integraal, ruimtelijk, bestuurlijk, maar in alle gevallen de waterveiligheid dienend. Die brede blik was ook belangrijk in de overgang van TAW naar ENW. Sjaak heeft hier een flinke bijdrage aan geleverd.

Sjaak de Wit 

 

 

 

 

 

Als mens en collega was Sjaak een zeer aimabel persoon. Altijd belangstellend en in voor een praatje. Maatschappelijk zeer actief ook, in onder meer de politiek, sportvereniging en muziek. Sjaak is 68 jaar oud geworden. Zoals de rouwkaart zegt: ‘in de kracht van zijn leven’.

We wensen zijn kinderen en verdere familie veel sterkte en zijn Sjaak dankbaar voor zijn bijdrage aan het ENW en de waterveiligheid van Nederland.