Ga direct naar Tekstgedeelte

AAA

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft ir. H.H.G. (Herman) Dijk besloten per 1 mei 2019 terug te treden als voorzitter van het ENW.
De leden van het ENW betreuren dit zeer en danken hem voor de plezierige, deskundige en inspirerende wijze waarop hij vanaf januari 2018 het voorzitterschap vervuld heeft.
Kerngroeplid drs. J.H.M. (Joost) de Ruig neemt voorlopig de taken waar.

De tweejaarlijkse ENW-dag vindt deze keer plaats op 11 juli in het Carlton Beach Hotel in Scheveningen. Vaste onderdelen zijn plenaire lezingen in de ochtend en kleinschaliger bijeenkomsten in de middag. Tussendoor, tijdens de lunch en bij de borrel na afloop zal er voldoende tijd zijn om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

Het programma is op hoofdlijnen als volgt:
inloop 10.00-10.30 uur, ochtendprogramma 10.30-12.45 uur, lunch 12.45-13.45 uur, 1e ronde middagsessies 13.45-14.30 uur, 2e ronde middagsessies 14.45-15.30 uur, borrel 15.30-16.30 uur.

Locatie: Carlton Beach Hotel, Gevers Deynootweg 201, 2586 HZ Scheveningen.

Zie voor meer informatie de uitnodiging en het inschrijfformulier op de homepage.

Bent u geïnteresseerd en staat u niet in ons relatiebestand, stuurt u dan een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Maryke Mak.

Per 1 juni 2018 is ir. Marieke Hazelhoff aangesteld als coördinator van het ENW. Zij volgt ir. Don de Bake op die deze rol vanaf april 2014 vervuld heeft.


Marieke Hazelhoff studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit Delft en werkte nadien bij het directoraat-generaal Water en bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Sinds 2014 is zij als adviseur waterkeringen verbonden aan de afdeling Waterkeringen van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving.

Professor dr. ir. B.J.J.M. (Bart) van den Hurk is met ingang van september 2018 toegetreden tot het ENW als lid van de Kerngroep.

De ontwikkelingen in het klimaat en als gevolg daarvan (versnelde) zeespiegelstijging en verhoogde rivierafvoeren zijn van invloed op de waterveiligheid in Nederland. Het ENW adviseert over waterveiligheid en heeft daarom ook voldoende kennis nodig van de klimaatontwikkelingen. De heer Van Den Hurk heeft ruime ervaring in binnen- en buitenland opgedaan met weer- en klimaatmodellering, onder andere bij het KNMI als manager van de R&D groep Weer- en klimaatmodellering. Sinds 1 maart 2019 is hij Strategisch Onderzoeksadviseur op gebied van weer en klimaat bij Deltares. Van den Hurk is tevens parttime hoogleraar aan het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Professor dr. S.J.M.H. (Suzanne) Hulscher is per 1 januari 2018 benoemd tot lid van de Kerngroep van het ENW. Zij volgt professor dr.ir. H.J. (Huib) de Vriend op, die na een overgangsperiode het lidmaatschap van de Kerngroep en het voorzitterschap van de werkgroep Rivieren zal neerleggen.

Suzanne Hulscher is fulltime hoogleraar Water Engineering and Management aan de Universiteit Twente en hoofd van de groep Water Engineering and Management. Zij heeft zeer ruime ervaring in onderzoek naar vele aspecten van watersystemen, met name de morfologie van kusten en rivieren.
Vanwege haar overzicht over het werkveld en de wens om wetenschap aan de praktijk te verbinden, denkt het ENW in Suzanne Hulscher een waardige opvolger van Huib de Vriend gevonden te hebben.

Huib de Vriend is vanaf de instelling in 2005 aan het ENW verbonden geweest als lid van de Kerngroep en voorzitter van de werkgroep Rivieren en daaraan voorafgaand aan de Technische Adviescommissie voor de Waterkeringen (TAW). In het voorjaar wordt in deze hoedanigheid afscheid van hem genomen; hij blijft nog wel aan als 'gewoon' lid van de werkgroep Rivieren.