Ga direct naar Tekstgedeelte

AAA

Hieronder staan de inleidingen van de artikelen uit Infostroom nummer 19 van mei 2017. U kunt hier de volledige versie lezen.

'Kennisagenda DGRW. Ook aandacht voor de leefomgeving'

Meer aandacht voor het grotere geheel en open staan voor ‘out of the box’ ideeën: dat is in een notendop de rode draad in de nieuwe kennisagenda van het Directoraat-Generaal Ruimte en Water (DGRW) van het Ministerie
van Infrastructuur en Milieu, die op dit moment wordt opgesteld. “We willen verder kijken dan onze vertrouwde onderzoekswereld.”

'Ontwikkeling methode 'bewezen sterkte'. Realistischer indruk van stabiliteit'

Stel dat een dijk die voor versterking in aanmerking komt, sterker is dan uit het beoordelings- en ontwerpinstrumentarium blijkt: dan is de geplande dijkversterking misschien helemaal niet nodig. Dat zou veel geld, tijd en overlast kunnen besparen.De methode ‘bewezen sterkte’ kan helpen nauwkeuriger te bepalen of een dijk sterk genoeg is.

'Innovatie in Limburg. Glazen waterkering lang de Maas'

Een waterkering van glas. En dan niet alleen het bovenste deel, maar volledig. Waterschap Limburg hoopt dit te gaan toepassen bij een deel van de waterkering langs de Maas.

'21 juni ENW-dag. Dé netwerkdag voor waterveiligheidsprofessionals'

Woensdag 21 juni vindt de tweejaarlijkse ENW-dag plaats. Iedereen die affiniteit heeft met het ENW en dus met waterveiligheid, is die dag vanaf 9.00 uur van harte welkom in het Postillion Hotel Utrecht in Bunnik. Een dag vol interessante sprekers en discussies op het gebied van waterveiligheid. Bovendien is er veel ruimte om te netwerken met vakgenoten. Bent u erbij?

'Stefan Aarninkhof neemt stokje over van Marcel Stive. Wij zijn er voor de lange termijn'

De een komt, de ander gaat. Marcel Stive vertrekt als voorzitter van de ENW-werkgroep Kust en Stefan Aarninkhof volgt hem op. En niet alleen bij het ENW: ook bij de TU Delft neemt Marcel binnenkort afscheid als hoogleraar Coastal Engineering en neemt Stefan zijn plaats in.